Chorvát Modrič blízko k prestupu do Realu Madrid

15.08.2012 Celý región

Madrid 15. augusta (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid je pripravený podpísať zmluvu so stredopoliarom Lukom Modričom z Tottenhamu Hotspur.

Podľa televíznej stanice Marca, anglický klub akceptoval ponuku Španielov na 30 miliónov dolárov. Dvadsaťšesťročný Chorvát by mal vo štvrtok odletieť do Madridu, kde sa podrobí zdravotnej prehliadke a podpíše päťročný kontrakt s "bielym baletom".

Podľa katalánskeho denníka Sport je zmluva pripravená na podpísanie a Modrič by mal odísť do Španielska po stredajšom prípravnom zápase medzi Chorvátskom a Švajčiarskom.

Podľa trénera úradujúceho španielskeho majstra Josého Mourinha príchodom Modriča sa zvýši kvalita v strede poľa.

Chorvátsky stredopoliar bude prvý a zrejme posledný hráč, ktorého získa Real Madrid v tomto prestupovom období. Jeho príchod zrejme urýchli odchod Brazílčana Kaka, ktorý bol pre Madrid veľkým sklamaním.

Ďalší anglicko-španielsky prestup by sa mohol uskutočniť medzi FC Barcelona a FC Arsenal. Španielsky veľkoklub má údajne záujem o stredopoliara Alexandra Songa. Podľa španielskych médií zaplatia Katalánci za 24-ročného Kamerunčana 15 miliónov eur.

Informovala agentúra dpa.
 

Vyberte región